Blog

2019-04-26
sigurdga

China registrar-spam

Da har vi fått det også. En epost som spør oss om et kinesisk firma virkelig er en del av vårt nettverk.

(It’s very urgent, please transfer this email to your CEO. Thanks)

This email is from China domain name registration center, which mainly deal with the domain name registration in China. On April 22, 2019, we received an application from Kaisheng Ltd requested “strekmann” as their internet keyword and China (CN) domain names (strekmann.cn, strekmann.com.cn, strekmann.net.cn, strekmann.org.cn). But after checking it, we find this name conflict with your company name or trademark. In order to deal with this matter better, it’s necessary to send email to you and confirm whether this company is your distributor or business partner in China?

Les mer

2018-04-06
sigurdga

Coredump after Gnome upgrade

Today, I upgraded to Gnome 3.28 as the last thing I did at work before heading home. I think this is the first time I got into upgrade problems, after several years of running from the Gnome Testing repository in Arch Linux.

Les mer

2017-04-10
sigurdga

flex-basis på ios9

Det ser ut som flex-basis ikke bør være noe annet enn auto eller andre former for full bredde når flex-direction: column. Hvis denne for eksempel er satt til 25 % fordi elementet skal ta 25 % av bredden for desktop med flex-direction: row, og du ikke har endret flex-basis, så vil dette føre til at elementene legger seg oppå hverandre.

Dette ser ut til å gjelde Chrome og Safari på IOS9. Ikke IOS8, eller andre operativsystemer. For eksempel vil flex-basis 25% likevel gjøre at elementet fyller hele bredden når flex-direction: column, for alle andre.

Les mer

2017-03-21
sigurdga

Hvordan vi gjør backup

Backup er vanskelig. Det er mange hensyn å ta, med tanke på sikkerhet, personvern og stabilitet. Vi tar automatisk, kryptert, inkrementell backup med Borg, som vi lagrer på to steder.

Les mer

2017-02-20

Eslint-regler

Vi prøver å ha et minimalt sett av Eslint-regler, samtidig som vi baserer oss på Airbnbs regelsett. Det betyr motsetninger, men akkurat nå er regelsettet vårt definert slik:

Les mer

2017-01-24
sigurdga

Aggressiv telefonselger

For ca en halvtime ringte det en telefonselger. Han het Anders og ringte fra 180.no. Og så mista han headsettet.

Han fortalte hva tjenesten gikk ut på, og at firmaet mitt kunne være oppført under bransjeord. Det sa jeg at jeg ikke var interessert i.

Les mer

2016-12-30
sigurdga

Når Relay ikke kan lage clientMutationId

Vi er inne i en serie av feilmeldinger fra Relay som ikke alltid er like enkle å forstå seg på. Nå skal vi se hva Relay egentlig klager på når den sier at den ikke kan lage en clientMutationId:

Cannot set property ‘clientMutationId’ of undefined

Eller:

Cannot create property ‘clientMutationId’ on string ‘[…]’

Les mer

2016-12-28
sigurdga

Pakke svgo mangler configfil med Yarn

Når du tar i bruk Yarn, feiler plutselig Svgo med at fila .svgo.yml mangler:

Module build failed: Error: ENOENT: no such file or directory, open ‘[…]/node_modules/svgo/lib/svgo/../../.svgo.yml’

Les mer

2016-12-28
sigurdga

Når RelayQL-fragmenter ikke er kompilert

Du får for eksempel feilmeldinga:

Invariant Violation: RelayQL: Unexpected invocation at runtime. Either the Babel transform was not set up, or it failed to identify this call site. Make sure it is being used verbatim as Relay.QL.

Les mer

2016-12-14
Sigurd Gartmann

Hugo

Vi tester nå en statisk modell for oppbygging av nettsida vår. Alt innhold lagres i Git og vises med Hugo.

For oss som jobber i Vim og Git hele dagen, er det nyttig for oss å skrive blogginnlegg på samme måte. Men dette er ikke for alle, da det ikke er mulig å redigere innholdet på nettsiden.

Les mer

2016-02-25
Sigurd Gartmann

Redux

Det kan se ut som vi har tatt en pause fra Samklang, og vi har jo faktisk det. Vi hadde noen problemer med Flux-implementasjonen vi hadde valgt, og bestemte oss for å se på de mest brukte, og landet på Redux.

Les mer

2015-12-18
Sigurd Gartmann

Samklang: Fungerende socket.io

Det ser nå ut som Socketio fungerer fint. MED autentisering.

Underveis har vi lagt ut ny versjon av Libby (2.3.0), med en ny sessionConfig som er nyttig om man skulle trenge session-parametre, f.eks til Passport-Socketio.

Les mer

2015-12-07
Sigurd Gartmann

Samklang: Innlogging, registrering, testing og websocket

Siden forrige oppdatering har vi startet på mye nytt, uten å ha fullført nok til at det har vært naturlig å skrive så mye.

Vi har laget registrering og innlogging, og fulgt samme lest som tidligere, med passport-local. Vi kom så langt på dette at vi kunne gå videre med noe annet, og er fornøyde med det – for nå. Det kan hende at vi ombestemmer oss her. Det virker fristende både med react-router og jwt-autentisering, men ikke så vi gjør noe med det nå. Nå ha jo Let’s encrypt kommet i public beta, så vi kan kanskje få oss billige ssl-sertifikater også.

Les mer

2015-11-24
Sigurd Gartmann

Samklang: eslint, jsx og vim

Vi er nå samkjørt, og har lagt inn en .eslintrc i prosjektet. Denne er veldig lik det som er vanlig for React-prosjekter, og vi håper den vil fortsette å være det.

I dette prosjektet lar vi også filer med jsx-syntaks får js-ending, siden Babel oversetter innholdet uansett.

Vi finner stadig filer som er tomme. For eksempel testing. Men det kommer nok når innlogging er på plass, og der har vi såvidt startet.

Men vi har i alle fall de samme syntakskravene, nå som vi har satt opp Eslint likt.

Les mer

2015-11-19
Sigurd Gartmann

Importing the default module from es2015 into old code

Javascript es2015 has nice import and export statements. But if you need to import the “default” module from a file using es2015 into an older file not using it, you need to append “.default” in the require statement.

var somethingNew = require("./newModule").default

Les mer